Zahájení školního roku 2011/2012

5.09.2011 - Tomáš Havlíček

Školní rok 2011/2012 jsme zahájili výjimečně ve třídě v prvním patře školy. Chtěli jsme rodičům představit technické novinky, které mají obohatit naši výuku. V rámci projektu EU peníze školám jsme nakoupili interaktivní tabuli, pět zbrusu nových stolních počítačů a vizualizér. Interaktivní tabule má zapojit žáka více do učebního procesu, aktivizovat mozek komplexněji a stát se víceúčelovou názornou pomůckou. Větší počet PC by měl zkvalitnit výuku předmětu Práce na počítači vyučovaný v 5. ročníku. A nakonec vizualizér je projektové zařízení, v podstatě nástupce známých meotarů, které umožňuje zobrazit například knihu, časopis či jakoukoliv věc na interaktivní tabuli.

Ve třídě v přízemí jsme rozšířili počet počítačů na tři, aby žáci první a druhého ročníku mohli také využívat výkové programy pro ně určené. Dále byla v dolní třídě položena nová podlaha v zářivě žluté barvě, která v minulosti trochu ponurou místnost krásně prosvětlila, a zároveň byly v obou třídách vyměněny zářivky.

Po úvodním vstupu paní ředitelky vystoupila před rodiče a žáky rovněž paní starostka. Pozdravila všechny, popřála mnoho úspěchů a jménem krále a královny ze Země pohádek a fantazie požádala prvňáky o záchranu princezny Čítanky. Princezna byla unesena zlým drakem a rytíř, který se nabídl ji osvobodit, má podmínku – žáci prvního ročníku se mají naučit co nejlépe číst. Účelem je motivovat žáky k většímu zájmu o čtení, neboť čtenářská dovednost je zásadní pro další vzdělávání a vlastně celý život. V pololetí pak budou šikovní žáci (pevně věříme, že všichni) pasováni na čtenáře za účasti zachráněné princezny a rytíře osvoboditele.

Nové učební pomůcky, záchrana princezny, odpočaté děti a učitelé – máme se na co těšít.

Školní rok 2011/2012 právě začíná!